20 HAZİRAN 2020 DOĞUM GÜNÜ HEDİYELERİ - Türk Mutfağı Hareketi

20 HAZİRAN 2020 DOĞUM GÜNÜ HEDİYELERİ

Bilindiği üzere korona virüs nedeniyle en çok etkilenen sektörlerin ilk sırasında yer alan Konaklama ve yeme-içme sektörü olmuştur. Ekonomik ve sosyal açıdan dünya üzerindeki tüm oteller ve restoranlar hiç olmadığından daha zor bir süreçten geçmektedir. Bu durumun etkilerinin ne kadar süreceği belirsizliğini halen korumaktadır. Kısa süre öncesinde normalleşmeye yönelik atılan adımlar ile beraber insanların birçoğunun unuttuğu virüsün getirdiği vakalarda azalma yerine artış olduğu gözlenmektedir. Böylesi bir vaziyette sektörde normalleşme olsa dahi uzunca bir süre hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ön görmek negatif bir düşünce veya sonuç olarak algılanmasa gerek diye düşünüyoruz.

Bu şartlara rağmen Ayyıldız projemiz planlandığı gibi devam etmektedir. Bu konuda planlandığı gibi bu gün itibari Zeki Gülyiyen şefimizin doğum gününde Ayyıldız Rehberimizin var olan sosyal medya hesaplarında mesleki çalışmaların paylaşımına başlayacağımız duyurular kısmında duyurulmuştur. Bu duyuruyu okumak isteyenler buraya tıklayarak okuyabilirler.

20.Haziran.2020’de Zeki Gülyiyen şefimizin isminin de üzerinde yer aldığı uzay aracının eğer bir aksilik ya da gecikme olmaz ise Marsa gönderilecek olmasını ve Ayyıldız projemizin resmi başlangıcının önceden de belirlendiği gibi onun doğum gününde gerçekleşecek olmasını duayen şefimize sembolik bir doğum günü hediyesi olarak hediye etmiş bulunuyoruz.

Mesleki çalışmaların paylaşılacağı Ayyıldızguide- Ayyıldız Rehberi çalılmalarını yakından takip etmek isteyenler instagramdan sosyal medya hesabımıza buraya tıklayarak ulaşabilir ve takibe alabilirler.

Aşağıda liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen’in Ayyıldız projesinin detaylarını en ince ayrıntısına kadar paylaştığı yazısının sadece giriş ve sonuç kısımlarını bugün kamuoyu ile paylaşıyoruz.

20.Haziran.2020 tarihi ile sosyal medya üzerinden de Ayyıldız çalışmamıza resmen başlamış bulunuyoruz.  Ayyıldız rehberi çalışmamızı Zeki Gülyiyen adına onun doğum gününde resmi olarak bir kez daha Türk mutfağına armağan ediyorum.  10 yıl önce tasarladığım ve aylar öncesinden duyurduğumuz Ayyıldız projemiz uzun soluklu bir Türk mutfağı rehberi projesidir.

Ayyıldız rehberi sadece restoranları ya da şefleri derecelendirecek bir çalışma olarak kalmamalıdır ve kalmayacaktır. Ayyıldız rehberi derin bir kültür mirası olan Türk mutfağının binlerce yıla dayanan köklü tarihini de göz önüne alarak bunlar ışığında çalışmalar yürütecektir.  Tarihi kültürümüzden gelen zengin mutfak kültürü mirasımızın gelecek nesillere en doğru ve en düzgün şekilde aktarılabilmesi adına hem yurt içinde hem de yurt dışında çalışmalar yapacaktır. Bu proje için geçmişte olan ve gelecekte de olması muhtemel olacak olan kişisel çabalardan ziyade, Ayyıldız rehberi kendisine katkı sağlayan herkesin eseri olacak bir proje olmalıdır. İşte bu yüzden bu projeyi tamamen hiçbir çıkar beklemeksizin Türk mutfağına armağan etmiş bulunuyorum. Allah’ın izniyle Ayyıldız rehberi, tamda bu nedenden ötürü gelecekte bu projeye katkı sağlayacak olan yerli yabancı herkesin pay sahibi olacağı bir eser olacaktır.

Allah bitirmeyi ve çalışmalarımızda muvaffak olabilmeyi nasip etsin İnşallah.  Rabbim, oluşturulma aşamasında, öncesinde ve sonrasında faydasını görebilmeyi cümlemize ve bizden sonra gelecek olanlara nasip etsin inşallah.

Eğer bittiğini görmeye ömrüm vefa etmez ise eminim ki ardımızdan gelecek olanlar kaldığımız yerden devam ederek yukarıdaki detaylar çerçevesinde oluşan düşünce, dilek ve arzularımı bu mektubu tamamından gelişme kısmıyla beraber okuduklarında net bir şekilde analiz edebilirler. Ayyıldız’ın gerektirdiği ilgili esaslar çerçevesinde çalışmak suretiyle projenin tamamlanmış şekilde hayata geçirilebilmesini bir gün başarırlar diye bir tek Rabbim Allah’tan niyaz eder ve dilerim.

Geçmişte emeği olan, bu gün ve gelecekte ise bu çalışmalarda emeği olacak herkese tüm çalışmalarında başarılar diliyorum.

Saygılarımla

Tolgahan Gülyiyen

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo