AHDE VEFA HERKESİN HARCI DEĞİLDİR - Türk Mutfağı Hareketi

AHDE VEFA HERKESİN HARCI DEĞİLDİR

Bilgi: Resmî internet sitemizin kamuoyuna açılış tarihi, TMDH'nin ilan tarihi olan 7 Ocak 2020'dir.  Sitemizde bu tarihten önce yapılmış olan açıklamalar sosyal medya üzerinden kamuoyuna açık olarak paylaşılmıştır. Sitemizde yer almakta olan 7 Ocak 2020 öncesi tarihli tüm açılamalar aynı zamanda mevcut tarihleriyle kamuoyuna kapalı olan resmî internet sitemize de yüklenmiştir.

15 yıl önce Çırağan Sarayında çektiği bir fotoğrafa atıfta bulunan TMDH Lideri “Sanki 15 yıl önce bu resimleri çekerken tam da bu gün için çekmiş gibiyim” dedi.

Ardından “evet babamın ideallerini, yaptıklarını ve yapmak istediklerini kıskandılar hem de çok…Hatta Mengene sektöre ve sektördekilere yaptığı karşılıksız iyilikleri çok çabuk unuttular ve adını dahi silmek istediler evet sildiniz” diye ekledi. Ayrıca “kimse yanlış anlamasın, kimseyi suçlamıyorum, asla suçluda aramıyorum. Ahde vefa her babayiğidin harcı değildir. Onu en iyi ben bilirim” dedi.

Üstü kapalı olarak yıllar önce yaşadığı tehditlerle ilgili de şöyle dedi. “Hiç biriniz beni yolumdan alıkoymaya muktedir olamadı, Çünkü bir şeyi unuttunuz kimdi o unuttuğunuz” diye sitemde bulunarak yaşadıkları zorlukları yaşatanlara sordu.

Açıklamanın tamamı:

Sanki 15 yıl önce stajyer maaşımla aldığım ve kocaman olmasına rağmen hep cebimde taşıdığım o kamera ile bu resmî çeker iken bu günleri hayal ederek, yani tam da bu gün için çekmiş gibiyim dimi bu resmî. Hem durduğum yer hem de duruşum ve de bakışım. Çok detaylı analize girersek sizi küçümsüyorum gibi anlarsınız ama işin Aslı o değil. Keza herkesin derecesini rızkınızda veren yaradan ALLAH tayin eder tıpkı benimkini de tayin ettiği gibi. Evet, Babamın ideallerini, yaptıklarını ve yapmak istediklerini kıskandılar hem de çok. Mengene, Sektöre ve sektördeki hemen hemen birçoğuna yaptığı karşılıksız iyilik ve katkıları çok çabuk unuttular adını silmek istediler evet sildiniz. Ya da sildiğinizi sandınız. Gereği gibi anmadınız bile. Sakın yanlış anlamayın bu konuda kimseyi suçlamıyorum, suçluda aramıyorum. Ahde vefa her babayiğidin harcı değil zaten onu en iyi ben bilirim. O yüzden neden mi bunları yazıyorum. Yazıyorum ki herkes gerçekle yüzleşsin ve bilsin. Duyanda duymayana iletsin... Bilsin ki bugün, yarın ve istikbalde benim babam ve onun adına, onun için yapacaklarım, babamın üzerlerinde çok emeği olanlar için büyük bir vicdan sorgulaması gerektirmektedir. Onun adının bu kadar çabuk unutulup da gereği gibi hatırlanmamasına vesile olmuş çanak tutmuş ve ses etmemiş kişilerde, bir değil defalarca düşünmelerine bir vesile olsun. Babamı kıskandığınız gibi; evet!! Beni de doğduğum ülkeden dahi kıskandınız!!...ama benim adımın etrafında AY-YILDIZ var görüyor musunuz? Babamın bazı konularda verdiği tepkilere yazdığı o haklı yazılara, akıl ve mantık ile cevap verebilen yoktu! Çünkü haklıydı ama bir şekilde ne olduysa oldu işte sesi kesildi-adı silindi ve unutuldu sanıldı. Hepinizden büyük ALLAH var. Hiç biriniz beni yolumdan alıkoymaya muktedir olamadı. Neden çünkü bir şeyi unuttunuz, acaba neydi o...?

Eğer başınız secdeye varıyorsa veya yastığa başınızı koyduğunuzda anıyorsanız hatırlarsınız belki onu, ve o unuttuğunuzun kim olduğunu.

 

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo