GOOGLE'A GÖRE AŞÇILAR BAYRAMI DİYENLERE SESLENDİ - Türk Mutfağı Hareketi

GOOGLE'A GÖRE AŞÇILAR BAYRAMI DİYENLERE SESLENDİ

9 Eylül 2020 bildirgesiyle 26-30 Ağustos tarihleri tüm dünya'da liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen tarafından Türk aşçılarının bayramı olarak ilan edilmişti. İlgili bildiri ve argümanlar Türkiye'deki bazı aşçılar federasyonlarına tebliğ edilmişti. Türkiye Aşçılar Federasyonunun e-posta adreslerinin çalışmadığından ötürü ilgili tebliğ sosyal medya hesaplarından yapılmıştı. TAFED sosyal medya yetkisi kendilerinin esas aldığı ve yabancıların belirlediği turizm haftası tarihler olan tarihleri tarafımıza Aşçılar bayramı olarak belirtmişler ve bunun içinde tarafımıza google'ı referans göstermişlerdir. 

Kendilerine gerekli açıklama yapılmış ve konuyla ilgili yolladığımız tarihi ve bilimsel verilere dayanan argümanlarımızın incelenmesi tavsiye edilmiştir.

 

Konuyla ilgili olarak liderimiz aşağıdaki düşüncelerini sosyal medya hesabından paylaşmıştır.

 

GOOGLE'A GÖRE AŞÇILAR BAYRAMI KUTLAYANLAR

"Yabancıların ilan ettiği Turizm haftası nedeniyle belirlenmiş Aşçılar bayramı ya da çoğu zaman her konuda farklı tarihlerde farkı toplulukların çeşitli etkinlikler adı altında düzenlenen farklı şehirlerdeki Aşçılar Festivalleri(bayramları) olarak da niteledikleri bir takım çeşitli tarihleri kimin kafasına göre belirlediği açıktır. Bunları sorgulamayanlar bu gün belirlemiş olduğumuz 26-30 Ağustos tarihlerini sorgulamadan önce tarih öğrenmelidirler. Bizlere 15 Nisan tarihlerini Google bakarak söyleyenlerin önce bazı tarihi verileri inceleyerek öğrenmesi, sonrasında analiz yapabilmesi gereklidir.

Bu tarihleri Aşçılar Bayramı olarak kabul etmelerine gerekçe olan Google ya da yabancıların ilan ettiği turizm haftası tarihlerinin, Türk mutfağının kültürünü ilgilendiren derin tarihimiz açısından da elle tutulur hiç bir yanı yoktur. Bizler Google bakmaya alışmış kişilerden ziyade, çoğu şeyi Google’dan öğrenerek sorgulamadan benimseyenlerden ziyade bilimsel tarihi verilere ve analizlere dayanarak 26-30 Ağustosu tüm dünyada Türk Mutfağının Zafer bayramı ve Türkiye Aşçılar Bayramı olarak kabul ediyoruz. Bunu da oldukça kuvvetli bir irade ile savunuyoruz. Bunların dışında herkes kendi değerlerine göre bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada istedikleri tarihleri, istedikleri günde, istedikleri isimle kutlamakta elbette özgürdür.

Fakat Türk mutfağı açısından ve onun tarihi gerçeklikleri açısından iddia edilen ilgili günlerin her anlamda hiç bir kıymeti bulunmamaktadır. Buna rağmen 26-30 Ağustos tarihlerini güçlü tarihi veriler ve analizlerle destekleyerek oluşturmuş bulunuyoruz. Bu teze karşı aynı yeterlilikle bilimsel verilerle kendi değerlerimize göre bir tez oluşturarak bizim ortaya koymuş olduğumuz güçlü tezi çürütebilecek tek bir kişi veya topluluk olursa, bizler bu kişilerin dünya turizm haftasını Türk mutfağının Aşçılar Bayramı olarak kutlamasına çok daha mantıklı olarak yaklaşabiliriz. Ancak kesin olarak güçlü bir şekilde iddia ediyoruz ki; bu tezimize karşı söz konusu tarihleri sadece Google ile tastik edebilenler hiç bir zaman o tarihlerin içlerini kadim Türk mutfağı açısından ve Türk aşçılarımız nazarında asla dolduramayacaklardır. İşte bu yüzden bizim bundan böyle tüm dünyada Türk aşçıları olarak esas alacağımız bayram tarihlerimiz 26-30 Ağustos tarihleridir. Google ile tarih arayanlara, Google ile internetten bilgi edinerek araştırıp sorgulamayanlara ve yine Google ile yemek yapmayı öğrenenlere tüm bunları dünya çapında duyurmaktan atalarım adına da mutluluk duyuyorum." Tolgahan Gülyiyen

Sonrasında Sayın Tolgahan Gülyiyen "Dünya Türk Şefleri Bayramı-Dünya Türk Mutfağı Bayramı-Türkiye Aşçılar Bayramı" ifadelerini kullanarak aşağıdaki sözü Türkçe ve İngilizce olarak söylemiş ve sosyal medya hesabından paylaşmıştır.

(“Bayramımız hangi isimle kutlanırsa kutlasın hepsi Türk mutfağına aittir ! Ve her kim bu bayramları Dünya’da kutlar ise, o bayramların hepsinin ait olduğu tarih 26-30 Ağustos Zafer günlerimizdir.” Tolgahan Gülyiyen
—————
“Whatever those festivals were named, they all are belonged to Turkish cuisine ! and Whoever celebrate those festivals around the World, they all are belonged to our victory days of August 26-30.” Tolgahan Gulyiyen)
Ayrıca liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen TAFED'in e-posta adresinin çalışmaması üzerine aşağıdaki özgür düşüncelerini ifade etmiştir.

Dijital çağda Türk mutfağını temsil eden sözde bir kurumun her alanda iletişime açık e-posta adresi olması gerekir. Maalesef sitelerinde yayınladıkları e-posta adresleri dahi doğru düzgün çalışmıyor. “Evrensel olmayan milli olamaz, milli olmak için önce evrensel olmanız gerekir” diyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın bu konulardaki fikirlerini Türkiye Aşçılar Federasyonu incelemeli. Sonrada en azından e-posta adreslerini evrensel şekilde düzenlemeliler diye düşünüyorum. Kim bilir ne zamandan beri e-postaları çalışmıyor ve iletim hata raporları veriyor. Bu durumdan emin olabilmek için arkadaşlarımızla beraber farklı e-posta adreslerincede konu denenmiştir. Ancak her seferinde aynı rapor alınıyor. Gösteriş ve egoyla koltuklarda oturmaya devam. Zaten bazıları ve o tayfanın çekim alanında olanların çoğuda maalesef içi boş kuru kalabalığın gösterişine değer veriyor.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo