< < YANDAŞ VE TARAFLI MEDYA SONUNDA SES VERDİ - Türk Mutfağı Hareketi

YANDAŞ VE TARAFLI MEDYA SONUNDA SES VERDİ

SÖZDE HABERCİ OLANLARIN SİTELERİNDE OLUŞTURMAK İSTEDİKLERİ HAKSIZ ALGIYI KINIYORUZ.

EĞER ORTADA BİR HAKARET VAR İSE BU ŞEF TOLGAHAN GÜLYİYEN BEYEFENDİ'NİN SOY ADI İLE DALGA GEÇMEYE ÇALIŞMIŞ OLAN SAYIN NECİP ERTÜRK TARAFINDAN YAPILMIŞTIR.

 

Buz dağının görünmeyen kısmında uzun yıllardır yandaş ve taraflı yayıncılık politikaları olduğunu bildiğimiz aşçıhaberleri.com’un sahibi ve editörleri 7 Ocak 2020’den beri TMDH olarak yaptığımız çalışmalarla ilgili sosyal medyada zaman zaman etiketlenmektedir. Daha önceleri sayın şefimiz Tolgahan beye yaranmak amacıyla onun yazı ve makalelerini göz boyama amaçlı olarak sosyal medya hesaplarından alarak "ŞAPKA ÇIKARTILACAK TÜRDEN YAZI OLMUŞ"- "ŞİDDETLE TAVSİYE DİYORUZ"-“KAÇ TANE KENDİNİ BÜYÜK ŞEF DİYEN KİŞİ BÖYLE YAZI YAZABİLİR” diye başlıklarla yayımlayanlar tarafımızdan bekledikleri değeri görmeyince yaptıkları haberleri sitelerinden kısa bir süre sonra kaldırmışlardır.

Bizler uzun zamandır kendilerini birçok konuda yaptığımız çalışmalarla ilgili etiketlemekteyiz. Ancak bu gün yaptıkları taraflı habercilik anlayışı bir kez daha kamuoyunun malumu olmuştur.

Aşçıhaber.com sitesinin taraflı yayın yaptığı, attığı yersiz ve mesnetsiz haber başlığından da çok iyi anlaşılmaktadır.

Sayın Şefler Tolgahan Gülyiyen ile Necip Ertürk arasında geçmiş olan münazarada sözde Necip Ertürk’e hakaret edildiği algısı oluşturulmak istendiği açık ve nettir. Ancak ortada eğer bir hakaret var ise bu hakaret haberde sözde Türk mutfağının duayen şefi olarak nitelendirilen Sayın Necip Ertürk tarafından yapılmıştır.

Burada hakaret edilen birisi varsa o da Şefimiz Tolgahan Gülyiyen’dir. Kendisinin soyadıyla dalga geçmeye çalışan ve sözde Türk mutfağının efsanesi olarak algılatılmış birine kimse saygısızca bir tutum asla sergilememiştir. Nitekim tamamen Türk mutfağının çıkarlarını kadim kültürümüze göre şekillendiren çalışmalarımız 2 hafta önce Necip Ertürk tarafından “AYIP” olarak nitelendirilmiştir. Necip Ertürk’ün Türk mutfağına ve Türk şeflerine bakış açısının tam olarak ne olduğunu sektördeki çoğu kişiden daha iyi bildiğimizin altını kesin ve net olarak çizmekte fayda görüyoruz.

Uzun yıllardır Fransız ekolü özentiliğini ve yurt dışında çalışmış olmayı Türk mutfağının efsanesi olmakla bir tutanlar büyük gaflettedirler.

Böylesi algıları oluşturma konusunda usta olan medya sahiplerinden sadece biri olan söz konusu bu sitenin sahibi İlhan Özcan’ın ve editörlerinin; şimdiye kadar bu meselelerde başarı sağlamış olmaları bundan sonra bu konularda başarı sağlayabilecekleri anlamını asla taşımamaktadır.

Şef Tolgahan Gülyiyen tüm yorumlarını “Saygılarımla” diye bitirmiştir.

Kendisi saygı çerçevesinde muhatabına yönelttiği sorular karşısında maalesef Sayın Necip Ertürk’ten soyadıyla dalga geçmek ve bu konuda hakaret içeren ifadeler kullanmak dışında doğru düzgün bir yanıt alamamıştır.  

Bizler Fransız ekolünün savunucuları olanların Türk mutfağının efsanesi olarak algılatılmasına bu güne kadar sessiz kalmış olabiliriz. Ancak bugünden sonra bu kişilerin savunuculuğuna soyunacak olanlar iyi bilmelidirler ki; gerek Şefimiz Tolgahan Gülyiyen’in sorduğu sorulara cevap vermeyenler, gerekse Türk mutfağının ustası olduğu iddiasında bulunanlar; Türk mutfağına hizmeti dünyalık menfaat toplamak için yabancı mutfakları özentisi içinde olmuş olmakla asla karıştırmamalıdırlar.

Söz konusu taraflı yayın yapan haber sitesi bu güne kadar sosyal medyada birçok paylaşımımızı bilmekte ve görmektedir. Buna rağmen işlerine gelmeyenleri asla yayımlamadıkları gibi sinekten nasıl yağ çıkarırım hesabını yapmaktadırlar. Yaptığımız paylaşımlar içinden hangisini nasıl yanlı bir başlıkla yayımlayabilirim derdinde olduklarını zaten çok iyi bilmekteyiz. Bu konularda da kendilerinin uzun yıllardır yandaşları oldukları kişi ve kurumların yaptığı sansürler-engelemeler gibi tarafımızdan asla sosyal medyadan engellenmeyeceğini bilmelerinde fayda görüyoruz. Bilakis bizler tüm bu konuları ilgili şahıs ve kurumların bir bir yüzlerine söyleyerek kendilerine bir ayna tutmaya ve gaflet içinde olduklarıyla yüzleşmelerini sağlamaya devam edeceğiz.

Ancak ilgili şahıs ve kurumların mesnetsiz ve tamamen işi çarpıtmak amaçlı attıkları haber başlığını kınıyoruz. Kendilerine yaptıkları sözde haberlerde tüm argümanları özetleyen bağlantılara da yer vermelerini öneriyoruz.

Ayrıca söz konusu sitelerinde taraflı başlıklar ile yayımladıkları habere cevap hakkımız olduğundan ötürü eğer gerçekten tarafsız habercilerse bu açıklamamıza da sitelerinde yer vermeleri gerektiğinin altını kalın bir kalem ile çiziyoruz.

Eğer bu konularda kendilerine gerekli çeki düzeni vermeyeceklerse Sayın Tolga HAN’ımızın geçenlerde bu tarz haber siteleri için yaptığı ve BURAYA TIKLAYARAK ulaşabileceğiniz ilgili açıklamasının kendilerini tüm kamuoyu nezdinde çok iyi anlattığını düşünüyoruz.

Saygılarımızla

IMG-7244.JPG

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo