ÜZERİMDEKİ BABAMIN GÖMLEĞİDİR - Türk Mutfağı Hareketi

ÜZERİMDEKİ BABAMIN GÖMLEĞİDİR

Bilgi: Resmî internet sitemizin kamuoyuna açılış tarihi, TMDH'nin ilan tarihi olan 7 Ocak 2020'dir.  Sitemizde bu tarihten önce yapılmış olan açıklamalar sosyal medya üzerinden kamuoyuna açık olarak paylaşılmıştır. Sitemizde yer almakta olan 7 Ocak 2020 öncesi tarihli tüm açılamalar aynı zamanda mevcut tarihleriyle kamuoyuna kapalı olan resmî internet sitemize de yüklenmiştir.

ÜSTÜMDEKİ BABAMIN GÖMLEĞİDİR.

Tolgahan Gülyiyen, rehber şefimiz Zeki Gülyiyen’in sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şöyle dedi : “İnandığım bütün değerlerin üzerine yemin eder ant içerim ki: Ne dün, ne bu gün, ne de istikbalde babamı anmak amaçlı yapmak isteyip de bunlardan mahrum bırakılmak istenme teşebbüsleri hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Her engelleme çaba ve çalışmaları dün olduğu gibi bu gün ve istikbalde de beni daha da kamçılayacaktır.”

Ayrıca rehber şefimiz Zeki Gülyiyen ustamız ile uzun yıllarca yakinen beraber arkadaşlık edip projelerde bulunmuş ve halende belli konumlarda yer tutan bazı kişiler dediği kişilere de seslenen liderimiz, ahde vefanın gösterişini yapan ancak aslından eser olmayanlara da, vefa kelimesini kullanmak hiç yakışmıyor dedi. Ardından da açıklamasına şöyle devam ettii : “Çünkü benim anlayışımda ahde vefa lafla değil icraat ile unutmamak ile gerektiği yerde gereği gibi yâd etmek ile olur”.

Son olaraksa Mehmet Akif Ersoy’un istiklal marşımızdan alıntı yaparak bu konudaki düşüncesini aktardı.

Açıklamanın tamamı aşağıdaki gibidir.

7 kat göğü, yeryüzünü ve onun arasındakileri beni-sizleri her şeyi kudret ve azametiyle yaratan yoktan var eden her şeyden münezzeh olan, şanı her şeyden yüce ve gerçekten övülmeye tek layık olan ALLAH’a ve inandığım bütün değerlerin, Ülkülerin, ideallerimin üzerine yemin ederim ki, ne dün babamı anma amaçlı yapmak isteyip de yapamadığım ve engellendiğim icraatlar için, ne bu gün Ne de istikbalde beni bu haklarımdan mahrum etmek isteyecek olanlar hiç bir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır. Her engelleme çalışmaları tıpkı dün olduğu gibi bu günde, istikbalde de beni daha da kamçılayacaktır. Çünkü benim anlayışımda ahde vefa lafla değil icraat ile unutmamak ile gerektiği gibi yad etmek ile olur. İşte beni bu Ülkü ve hedeflerimden alı koymaya çalışacak kişilerin aklına şaşarım. Keza Akif’inde dediği gibi! “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım,
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım,
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım”. Not:(üstümdeki babamın gömleği)

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo