"ÖNCE BİRLEŞTİRİNİZ,SONRA TÜRK MUTFAĞINA YÖN VERMEYE ÇALIŞINIZ"DEDİ - Türk Mutfağı Hareketi

"ÖNCE BİRLEŞTİRİNİZ,SONRA TÜRK MUTFAĞINA YÖN VERMEYE ÇALIŞINIZ"DEDİ

"ÖNCE AŞÇILARI VE CAMİAMIZI BİRLEŞTİRİNİZ, SONRA TÜRK MUTFAĞINA YÖN VERMEYE ÇALIŞINIZ"

"ASIL GÜNDEM COVİD-19"

"GEÇMİŞİMİZİ VE TARİHİMİZİ ASLA UNUTMAYALIM, BİLELİM"

"ÇOK UZUN YILLARDAN BERİ BÜTÜN AŞÇILIK KURUMLARINI BİR ÇATI ALTINDA TOPLAMAYI İSTİYORUZ"

Liderimiz Sayın şef Tolgahan Gülyiyen, geçenlerde kendi kendilerini Türk mutfağına yön veren şefler listesine koyduranlara seslendi:  "Önce aşçıları ve camiamızı birleştiriniz, sonra Türk mutfağına yön vermeye çalışınız" dedi. 

Camiamızın ve sektörümüzün asıl gündemi Covid-19 olmalıdır diyen Sayın Gülyiyen, bu konuda mücadele veren meslektaşlarımızın sıkıntıları her zaman gündemdeki yerini korumalıdır dedi.

Kendisi ayrıca bazı malum aşçılık STK'larının aşçılarımızın sıkıntılarından her zaman olduğu gibi uzak durmalarına da değindi.

"Sektörce zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde bu konularda duyarlı olan bazı aşçılık STK'larının düşüncelerini ve kaygılarını bizlerde paylaşıyoruz. Bu konularda çok uzun yıllardır birleştirici adımlar atılmasını her zaman destekliyoruz." diyen Sayın Tolgahan Gülyiyen şöyle devam etti; "Bazılarının meslektaşlarımızın sesine kulak vermemiş olmaları şaşırtıcı değildir. Bunlar maalesef meslektaşlarımızın seslerine kulak vermek yerine, uzun yıllar önce olduğu gibi başkaca konuları kendilerine dert etmektedirler" dedi.

"Önce aşçıları ve camiamızı birleştiriniz" çağrısını yapan Sayın Gülyiyen; "Sonra Türk mutfağına yön vermeye kalkarsınız." diyerek ilgili tüm konularda muhataplarına seslendi.

"Ben bu kişilere bir fırsat vermek istiyorum. Eğer kendileri ilgili konularda gerçekten Türk mutfağı için hassasiyet duyarlar ve gerekli şartları yerine getirirlerse ben onlara tüm Dünya'da Türk mutfağına yön veren şeflerden olma fırsatı vereceğim. Bunun da sözünü tüm samimiyetimle veriyorum" diyen Sayın Tolgahan Gülyiyen bu onlar için önemli bir fırsattır dedi.

"BÜTÜN AŞÇILIK KURUMLARINI BİR ÇATI ALTINDA BİRLEŞTİRECEK KOMİSYON KURULMALIDIR"

Sayın Tolgahan Gülyiyen bu zamanlarda yardımlaşmak için bile olsa aşçılarımız her anlamda birlik olmayacaksa ne zaman olacaktır diyerek sözlerine şu şekilde devam etti "Çok uzun yıllardan beri bütün aşçılık kurumlarını bir çatı altında toplamayı istiyoruz. Herkesi birlikte, birlik içinde olarak görmek istiyoruz. Bunu diğer zamanlarda yapabilmek zorda olsa hiç olmazsa bu dönemde dahi camiamızı birleştirecek bir komisyon kurulmalıydı. Bizler her anlamda kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Ayrıca meslektaşlarımıza kendi aramızda yardım edilecekse, bunu yaparken geçmişte olduğu gibi rencide etmeden yapmalıyız."  

Kendisinin ilgili tüm konuları makale tarzında değerlendirerek kaleme aldığı yazılı açıklamasını okumak için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo