TÜRK MUTFAĞININ EFSANE ŞEFLERİNİ ANMA HAFTASI - Türk Mutfağı Hareketi

TÜRK MUTFAĞININ EFSANE ŞEFLERİNİ ANMA HAFTASI

7-15 OCAK

Türk Mutfağının Efsane Şeflerini Anma Haftası

 

11. YIL: Türk mutfağının efsane şeflerini saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.


2010’dan beri geleneksel hale getirdiğimiz 7-15 Ocak anma haftası, 2020 yılında açıkladığımız nedenlerden ötürü kamuoyuna kapalı olarak kutlanmaktaydı. Geçen yıl ilan ettiğimiz gibi artık bu anma haftası tüm dünya nezdinde kamuoyuna açık olarak kutlanmaktadır.

7 Ocak 2021 Perşembe: Saygı Duruşu ve Sade Bir Tören

Efsane şeflerimizden şehit Zeki Gülyiyen’in trajik kaybından hemen sonra sektörde çok iyi tanınan bazı kişilerin ve bazı sektörel medya sahiplerinin yaptıkları saygı duruşu davetlerini, çağrılarını halen hatırlayanlar gibi elbette bizlerde çok iyi hatırlamaktayız.

 

Bu bağlamda değerli şefimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen her yıl olduğu gibi bu yılda 7 Ocak 2021 tarihinde de hiç kimseye çağrı ve davet yapmadan tek başına şehit şefimiz Zeki Gülyiyen için Washington D.C.’de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacaktır.

 

 

8 Ocak 2021 Cuma: Yasin-i Şerif

ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Diyanet Center of America Camiinde 8 Ocak 2021 Cuma günü rahmeti ustalarımız Aydın Yılmaz ve Zeki Gülyiyen hayrına Yasin-i Şerif okunacaktır.

8 Ocak 2021'i takip eden günlerde rahmetli şeflerimiz adına dünyanın çeşitli bölgelerinde toplum sağlığını riske atmayacak şekilde hayır duaları istenmeye ve mevlütler okutulmaya gayret gösterilecektir.

Küresel salgın nedeniyle toplum sağlığını ilgilendiren gerekçelerden ötürü kalabalıklara ve sosyal mesafe ihlallerine neden olabilecek görüntülerin oluşmaması için değerli lokmacı baba Niyazı Dumlu usta geçtiğimiz senenin aksine bu yıl Türkiye’de ustalarımız hayrına lokma dağıtmayacaktır. İnsanların sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek en ufak bir olasılığın dahi muhtemel vebalini düşündüğümüz için; bilim insanlarımız 'her şey yolunda' mesajı verene kadar bu konularda aklın ve bilimin ışığında yüksek hassasiyetle davranmayı her şeyden önce tüm insanlara karşı vicdani bir sorumluluk olarak görmekteyiz.

 

 

 

 

 

TMDH ÖZEL HEDİYELER


Ayrıca yine geçen yıl olduğu gibi değerli ustalarımızı anmak isteyen herkesi bireysel olarak oluşturabilecekleri içerikleri sosyal medyadan paylaşmaya davet ediyoruz. Bu paylaşımları  #efsaneseflerianmahaftasi hastagı ile paylaşıp Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresimize yollayanlar arasından başarılı bulduğumuz kişi veya kişilere efsane şeflerimiz adına özel tasarlanmış yüksek kalite el yapımı şef bıçağı hediye edilecektir. Özel tasarım şef bıçağının veya bıçakların kazananı ya da kazananları çalışmalarını başarılı ve yaratıcı bulduklarımız arasından yapacağımız değerlendirmeler ile belirlenecektir.  

Ayrıca bu konuda sitemizde yer alan TMDH özel hediyeler bölümünü okumanızı önemle teşvik ederiz.

Bu etkinlik sosyal medyadaki benzerlerinin aksine gönderiyi beğenme, hesabımızı veya söyleyeceğimiz herhangi bir hesabı takibe alma, hikâyede paylaşma vb. gibi ön şartları asla barındırmamaktadır. Değerli ustalarımızı anmak maksadıyla yapmak isteyeceğiniz paylaşımların yaratıcılığı tamamen size kalmıştır. Katılım için kesinlikle aşçı olma şartı da asla yoktur. Aşçı olanlar yapacakları yemekleri, aşçı olmayanlar ise kendi sanat veya meslek dallarıyla ilgili bir çalışma yaparak efsane ustalarımıza ithaf edebilirler.

Ayrıca deneyimli ve genç zanaatkârlar arasında fırsat eşitliği oluşturmak adına genç yetenekler tecrübeli yeteneklere göre farklı değerlendirileceklerdir.

Başlangıç tarihi 7 Ocak 2021 - Bitiş tarihi 15 Ocak 2021

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

SÖZCÜLÜĞÜ

sözcü.jpeg

ARŞİV-I (7 OCAK)

ARŞİV-II (TMDH İLAN)

ARŞİV-III (15 OCAK)

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo