< < ÖZEL TASARIM GÖKTUĞ-1071 ŞEF BIÇAĞININ KAZANANI BELLİ OLDU - Türk Mutfağı Hareketi

ÖZEL TASARIM GÖKTUĞ-1071 ŞEF BIÇAĞININ KAZANANI BELLİ OLDU

TÜRK MUTFAĞININ EFSANE ŞEFLERİNİ ANMA HAFTASININ HEDİYELERİNDEN OLAN ÖZEL TASARIM GÖKTUĞ-1071 ŞEF BIÇAĞININ KAZANANI BELLİ OLDU

Manevi değeri paha biçilemez olan özel hediye GÖKTUĞ-1071'in kazananı 7-15 Ocak tarihleri içerisinde 11 farklı mesleki çalışmasını ve 2 farklı araştırma yazısını tarafımıza yollayan genç aşçı Sayın Mert Diş oldu. Kendisini tebrik ederiz.

Gelecekte yapacağı çalışmalarda bu özel hediyenin genç aşçımızı Türk mutfağına teşvik etmesini, özendirmesini ve mesleki anlamda ona yol göstermesini dileriz. Bu anlamda da GÖKTUĞ-1071'in hem mesleksel olarak hem de Türk mutfağının tarihi değerleri anlamında kendisine önemli katkılar sağlayacağından asla şüphemiz yoktur.

7-15 Ocak Türk mutfağının efsane ve duayen şeflerini anma haftasına özel olarak tasarlanmış olan el yapımı şef bıçağı genç Türk mutfağı sevdalısı meslektaşımızın adresine ulaştırılacaktır.

Tamamen elde ve sınırlı sayıda üretilmiş olan bu özel tasarım bıçağa GÖKTUĞ-1071 adı değerli liderimiz Sayın şef Tolgahan Gülyiyen tarafından bizzat vermiştir.

Genç aşçımızın bu özel hediyeyi kazanmasında tarafımıza yolladığı mesleki çalışmalarının yanı sıra Türk yemeklerinin geçmişini araştırmaya gayret gösteren tarzdaki yazıları önemli etken olmuştur. 

Genç aşçı Mert Diş Kimdir ? Sayın Mert Diş kendisini bize gönderdiği e-postada şöyle tanıtmış;

“Benim adım Mert Diş 18 yaşındayım ve Tokat, Niksarlıyım. Ben 16 yaşımda halk eğitim bünyesinde çıraklık eğitimi aldım ve 3 ay sonra ise İzmir'de profesyonel aşçılık eğitimi aldım.

17 yaşımda Türk mutfağına ait kuru kuzugöbeği mantarı dolması reçetesini yazmış bulunmaktayım.

Gelecekte  Türk mutfağı için akademik ve sektörel olarak hedeflerim var. Akademik hedeflerim olarak bizim temel başlangıç mutfağımız olan geleneksel  Türk mutfağı üzerine çalışmalar yapmak istiyorum.

Kendi mutfağımızı en iyi şekilde öğrendikten sonra ileride Türk mutfağı eğitimi vererek benden sonra ki genç nesillere bilgilerimi aktarmak istiyorum.

Türk mutfağının tarihsel geçmişini öğrenmeli ve öğretmeliyiz.” Mert Diş

kuzu_göbeği_mantarı_dolması.jpg

Genç aşçı Mert Diş’in Tarafımıza Gönderdiği Çalışmaları

Araştırma Yazıları;

-Eski Türkler Nasıl Beslenir

-Mantı Tarihçesi

Yemek Çalışmaları ve Resimleri;

-Kuzu Göbeği Mantarı Dolması ve reçetesi

-Mücver

-Hamsi Tava

-Patates Çanağında Yoğurtlu Brokoli Salatası

-İçli Köfte

-İstim Kebabı

-Kivi ve Çilekli Pasta çalışması

-Kebap Tabağı çalışması

-Patates Güveç çalışması

-Misket Köfte çalışması

-Arpa şehriyeli pirinç pilavı

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo