"DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM" DEDİ - Türk Mutfağı Hareketi

"DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM" DEDİ

"DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM" DEDİ

Sayın Tolgahan Gülyiyen’in bugün yayımlanan “DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM” yazısı bütünüyle 24 Kasım öğretmenler günü mesajına ilave olarak yayımlanması kararlaştırılmıştır. 

İlaveten: Yazı içerisinde de “Sevgili arkadaşlar bu yazımı resimdeki Sayın öğretmenimize lütfen iletiniz." diyen Sayın Tolgahan Gülyiyen, yazısının Sayın Melek Özel’e iletilmesini ayrıca istemiştir.

Yazı başlığından yola çıkarak bir fikir edinmeden önce yazıyı tamamen okumanızı öneririz.

“Resimdeki Hanımefendi Kim? Ve O Gün Orada Ne Yapıyordu?”

“Bazıları tümden gelim ile bir şeyler öğrenebilir. Bazıları ise tümevarım ile bazı şeyler öğrenebilir. Bazıları olumsuzluklardan bile öğrenir. Bu esasen öğretmenlerin elinde olan bir şey değildir. Onlar ne kadar da yetenekli olsalar karşılarındakilerin kapasitesi kadar öğrencilerine fayda sağlayabilirler. Bazen de durum bunun tam tersidir. Öğretmenlerin yeteneklileri sınırlı olabilir. Öğretmenler kendi alanlarıyla ilgili yeterli donanıma ya da bilgiye bile sahip olamayabilirler. İşte bu durumda eğer o sınıfındaki öğrenci ya da öğrenciler yetenekli ise; o zaman bu kategoride yer alan öğretmenlerin eksiklerinden ya da tüm olumsuzluklarından bile önemli şeyler öğrenilebilir. Bunlar asla şaşırılacak şeyler değildir. Çünkü okullar dolayısı ile eğitim sistemini temsil edenlerin birçoğu dünyamıza ve insanlığa en önemli faydaları sağlamış olan dâhilerin neredeyse hepsini çoğu zaman anlayamamışlardır. O yüzden bazı şeylere ve bazılarına gereğinden fazla anlam yüklememeli veya gereğinden fazla değer vermemeliyiz.”-Tolgahan Gülyiyen

“Sevgili arkadaşlar bu yazımı resimdeki Sayın öğretmenimize lütfen iletiniz. Kendileri hanımefendi konuyu zaten çok iyi bilmektedirler. Aslında bu konuyu eğer alçakgönüllülük gösterebilirlerse Sayın öğretmenimizle birlikte o gün orada bulunmuş olan tüm öğretmenlerimizden de dinlemeyi, hatta yazmak isterlerse de yazacakları yazılarından da okumayı çok isterim. Sonuçta bu benim için önem arz eden bir anıdan ziyade ders niteliğinde olan önemli bir hayat tecrübesidir. Bunun oluşmasında ve bu derste elbette kendilerinin emekleri var. Ancak bu derste asıl öğretmenliğin ne olduğunun veya ne olmadığının cevabını bugün ve gelecekte şuurlu olan tüm insanların vicdanlarına bırakıyorum.”-Tolgahan Gülyiyen

“Ayrıca o gün orada, o etkinlikte bulunan tüm öğretmenlerimizi bilhassa çok ayrı tutuyorum. Tabii ki ilkokuldaki sınıf öğretmenimi de çok ayrı tutuyorum. Onlara tıpkı o günlerde de gülümsediğim gibi bugün de gülümsüyorum. Tebessümle gülümserken de yazımı burada şu sözler ile bitirmek istiyorum; “Büyük olmak için kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, ülke için gerçek amaç ne ise onu görecek ve o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin, önüne sonsuz engeller de yığacaklardır; kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin.”

Devamını okumak için… LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK BAĞLANTILAR

24 KASIM 2020 - ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

19 TEMMUZ 2021 - DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo