AŞÇILARIN BAŞKENTİ MENGEN'DE EFSANE ŞEFİMİZ ZEKİ GÜLYİYEN'İ ZİYARET ETTİ

AŞÇILARIN BAŞKENTİ MENGEN'DE EFSANE ŞEFİMİZ ZEKİ GÜLYİYEN'İ ZİYARET ETTİ

Sayın Tolgahan Gülyiyen 26-30 Ağustos Türk mutfağının Zafer Bayramı ve Aşçılar Bayramı münasebeti ile aşçıların başkenti Mengen’de Şehit Şefimiz Zeki Gülyiyen’in kabrini ziyaret etmiştir.

Sayın Gülyiyen burada ABD’den getirdiği sancaklarla beraber, yine ABD’den, Fransa’dan ve İngiltere’den getirdiği su ile toprağı efsane şefimizin kabrine bırakmıştır.

Sayın Tolgahan Gülyiyen burada gerçekleştirdiği ziyaret vesilesi ile şu yazılı mesajını paylaşmıştır:

“En doğal haklarımdan beni istikbalde mahrum etmek istemiş olanlardan bazıları, onun mezarının bile nasıl olacağına karar verme cüretini ve hadsizliğini geçmişte göstermişlerdi. Onun başucunda bir kaya parçasıyla sade bir mezar yaptırtmak istediğimde ‘Babana yakışan mezar o değildir…İşte Budur’ bile demişlerdi. O gün bugündür bazı şeyleri çok iyi bilmelerine rağmen çıkarları gereği susmuş olanlar sadece güçsüzler karşısında oldukça cüretkâr ve cesaretliydiler. Bu güruhlardan olanlar ne yazık ki bazı akrabalarımız içinde bile o gün bulunmaktaydı. Bugünlerde de halen bulunmaktadır. Bugün veya gelecekte Şehit Zeki Gülyiyen’in kabrinin nasıl olacağı, nerede olacağı veya ona yakışan kabrin ne gibi bir kabir olacağının kararı hadleri olmayan konularda güçsüzler karşısında oldukça cüretkâr olan hiçbir hadsiz korkağın üzerine vazife değildir. Bugün veya gelecekte Şehit Zeki Gülyiyen’in kabriyle ilgili tüm tasarruf onayım dahilinde sadece ve sadece TMDH’nin yetki alanındadır. Bu konunun da bundan sonra bazı akrabalarımız dahil tüm çevrelerce böyle bilinmesinde her açıdan yüksek fayda vardır diye düşünüyorum.”

TMDH’nin ve WTCA’nın Onursal Başkanı olan öncülerimizden Zeki Gülyiyen kimdir için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

ARŞİV BAĞLANTISI-2012* SAYIN TOLGAHAN GÜLYİYEN'İ 2012 YILINDA MENGEN'E BEKLEMİŞLERDİ

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo