TÜRK MUTFAĞININ ANAYASASI İLAN EDİLDİ - Türk Mutfağı Hareketi

TÜRK MUTFAĞININ ANAYASASI İLAN EDİLDİ

TÜRK MUTFAĞININ ANAYASASI İLAN EDİLDİ

TÜRK MUTFAĞI ANAYASASI İLAN EDİLDİ

9 Eylül 2021 tarihinde sözcülüğümüz tarafından yapılan açıklamada aşağıdaki ifadelere yer verilmiştir:

"Türk mutfağının 9 Eylül 2011 tarihinde hazırlanmış olan anayasası 9 Eylül 2021 tarihi itibariyle Türkçe ve İngilizce olarak tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Dünya Türk mutfağı akademisi tarafından ilk olarak 9 Eylül 2011 tarihinde kabul edilmiş olan Türk mutfağı anayasası; 10 yıllık süre zarfında dünya genelinde yapılan önemli çalışmalarla son halini almış şekliyle bugün ilan edilmiştir.

Dünyada üzerinde var olan tüm mutfak kültürleri açısından değerlendirildiğinde Türk mutfağı için önemli ilkleri bünyesinde barındıran Türk mutfak kültürünün anayasasının küresel anlamda tüm yasal hakları saklıdır.

Dünyaya Saygıyla Duyurulur"

TMDH SÖZCÜLÜĞÜ

sözcü.jpeg

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK BAĞLANTILAR

TÜRK MUTFAĞI ANAYASASI

THE CONSTITUTION OF TURKISH CUISINE

Tarihimizde Bugün

9 Eylül 1922: Türk Kurtuluş Savaşı: Dumlupınar Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından Yunan Ordusu'nu önüne katan Türk Ordusu işgal altında bulunan İzmir'e girdi. Mudanya Ateşkes Antlaşması ve sonrasında Lozan Barış Antlaşması'na uzanan süreci başlatması dolayısıyla Millî Mücadele'nin sona ererek Türk milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığını elde edişinin simgesi olmuş çok önemli bir tarihi olaydır. Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşu anlamına gelen 9 Eylül Türk mutfağının tüm dünyada kabulü ve var oluşu açısından da çok önemli bir tarihtir.

9 Eylül 2020: Türk mutfağı açısından da önemli değerleri ve anlamları bulunan 26-30 Ağustos tarihleri Türk aşçılarının ve Türk mutfağının bayram tarihleri olarak tüm dünyaya ilan edildi. (9 Eylül 2020)

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

Ek Dosyaları İndir

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo