"UZUN YILLARDIR MİLLİ ŞUURA DAYALI BİR BİRLİĞİ DESTEKLEMEKTEYİZ" DEDİ

"MİLLİ BİR ŞUURA DAYALI BİRLİĞİ EFSANE USTALARIMIZIN GÖSTERDİĞİ HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA ÇOK UZUN YILLARDIR TÜM ENGELLEME GİRİŞİMLERİNE RAĞMEN DESTEKLEMEKTEYİZ"

"BİZ SİYASİ PARTİLERE DEĞİL, MİLLİ BİRLİĞE MUHTACIZ." -Mustafa Kemâl Atatürk

“Geleceğimiz olan değerli gençlerimiz: Biz hem Türk mutfağı olarak hem de Türk aşçıları olarak derneklere, federasyonlara veya konfederasyonlara değil, milli birliğe muhtacız.” -Tolgahan Gülyiyen

Liderimiz Sayın Tolgahan Gülyiyen Aziz Türk milleti ve değerli Türk aşçıları hitabıyla bir yazı kaleme aldı. Sayın Gülyiyen yazısında “Bizim hareketimiz Türk mutfağının yanı sıra onun en değerli usta şeflerinin de vicdanlarını temsil etmekte olan bir harekettir.” Dedi.

Korona virüs zamanında asgari düzeyde de olsa birlik olarak meslektaşlarımıza manevi anlamda bile destek olmayan, olamayan gösteriş meraklısı aşçılık örgütlenmelerinin son haftalarda camiamızdaki sözde “Birlik” ve “Aile” gibi söylemlerini de değerlendiren Sayın Tolgahan Gülyiyen “Gençlerimize seslenerek şunları da paylaşmak istiyorum.” Dedi.

Gençlerimize önemli mesajlar verirken Türk mutfağı olarak tüm ümidimiz gençlerimizdedir diyen Sayın Gülyiyen, genç şef adaylarına seslendiği bölümde şunları da ifade etti: “İş tecrübeleri ise etkinliklerde asla elde edilemez. Özgeçmişlerinizi mümkün olduğunca eğitiminizle beraber iş tecrübelerinizle doldurmaya gayret ediniz. Bazıları gibi etkinliklerle dolu özgeçmişler oluşturmayınız. Mesleğimizi yaptığınız sürece hangi işletmede olursa olsun yapacağınız işleri asla küçümsemeyiniz. Size gereken iş tecrübelerini edinemediğiniz veya bunu ertelediğiniz sürece etkinliklerde boy göstermiş olarak hedeflediğiniz gibi usta bir şef olmanızda zaten imkansızdır.

Sayın Gülyiyen açık olarak ifade etmekte yüksek fayda görüyorum dediği bölümde ise “Cehaletle ve cahillerle savaşırsınız, cehaletle ve cahillerle birlik olunmaz, olunamaz. Eğer bu cahillerle bazı şeyler mümkün olsaydı; efsane şeflerimizin ve daha nice insanımızın ahları bunların üzerinde olmazdı. Bakınız sayın Hülya Erol efsane şefimiz Aydın Yılmaz’a yaşatılanlarla ilgili uzun yıllar önce ne demiş. Yine efsane şefimiz Zeki Gülyiyen için herkesi saygı duruşlarına çağıranlar, herkesin bildiği o kişi veya kişiler dahil şefimiz için saygı duruşunda bulunanlar ona az çektirmemişlerdir. Hayatları boyunca aşçılarımızın birliğini savunmuş olan bu efsane ustalarımız egoları yüksek özenti cahillerden az çekmedi.” Dedi.

Türk aşçıları arasında nasıl bir birlik olması gerektiği ile ilgili bazı önemli hususları da bizzat değerlendiren Sayın Tolgahan Gülyiyen son olarak “Eğer bir birlik tesis edilecekse bizler milli şuura dayalı bir birliği efsane ustalarımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda çok uzun yıllardır tüm engelleme girişimlerine rağmen desteklemekteyiz. Bu anlamda dünya genelinde oluşturduğumuz birlik içerisinde Türk mutfağına fayda sağlayacak olan liyakat sahibi tüm insanlar zaten bulunmaktadır.” Diyerek sözlerini ve yazısını sonlandırdı.

Yazılı açıklama İçindeki Bazı Konu Başlıkları Şöyle:

  • TÜM ÜMİDİMİZ GENÇLİKTEDİR
  • BİZ HEM TÜRK MUTFAĞI OLARAK HEM DE TÜRK AŞÇILARI OLARAK DERNEKLERE, FEDERASYONLARA VEYA KONFEDERASYONLARA DEĞİL, MİLLİ BİRLİĞE MUHTACIZ.
  • BAZI SİYASİLERİN GÖLGESİNDE ASLA BİRLİK SAĞLANAMAZ
  • BİRLİĞİMİZ ANCAK MİLLİ ŞUURA DAYALI ORTAK AKIL İLE TESİS EDİLEBİLİR
  • HAZIR YEMEK FİRMALARININ REKLAM PANOSU HALİNE GELENLER
  • BUNLAR BİRBİRLERİNE MENFAAT BAĞLI İLE BAĞLI OLAN VE İŞLERİNE GELMEYİNCE BİRBİRLERİNİ BİLE ENGELLEYEN KOCAMAN BİR AİLE(ŞEBEKE)
  • CEHALETLLE SAVAŞIRSINIZ, CAHİLLER İLE BİRLİK OLUNMAZ
  • BUNLARI BİR ÇATI ALTINDA TOPLAMAK ASLINDA BASİTTİR
  • BİZE PARA İLE SATIN ALINANLARIN BİRLİĞİ GEREKMEZ
  • TÜRK MUTFAĞI ANAYASASI ÇALIŞMAMIZI GENÇLERE ARMAĞAN EDİYORUM
  • İŞLERİNDE EHİL OLMAYANLARLA OLUŞTURULACAK BİRLİKLERİN HİÇBİR ÖNEMİ YOKTUR
  • MİLLİ ŞUURA DAYALI BİR BİRLİĞİ UZUN YILLARDIR DESTEKLİYORUZ

 Yazılı açıklamanın tamamına ulaşmak ve okumak için LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ.

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo