TÜRK MUTFAĞININ EFSANE ŞEFLERİNİ ANMA HAFTASI KUTLU OLSUN - Türk Mutfağı Hareketi

TÜRK MUTFAĞININ EFSANE ŞEFLERİNİ ANMA HAFTASI KUTLU OLSUN

Geleneksel 7-15 Ocak Türk Mutfağının Efsane Şeflerini Anma Haftası Kutlu Olsun

Kurulduğumuz (26 Ağustos 2010) ilk günden beri her yıl geleneksel olarak kutlamakta olduğumuz ve 7 Ocak 2020’den beri ise kamuoyuna açık şekilde kutlamaya başladığımız Türk mutfağının tüm dünyadaki en önemli haftası, 7-15 Ocak Türk Mutfağının Efsane ve Duayen Şeflerini Anma Haftası kutlu olsun.

Bu hafta münasebetiyle Türk mutfağının çok değerli şefleri Aydın Yılmaz, Zeki Gülyiyen, Cemal Türkan ve Ümit Ömer Sevinç ustalarımızı saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anmaktayız.

TMDH, Zeki Gülyiyen şefimizin trajik kaybından sonra sektörümüzdeki çevrelerin, kişi veya kuruluşların yapılmış oldukları açıklamaların birçoğunu arşiv kayıtlarında yer aldığı şekilde ilk günkü gibi hatırlamaktadır. 

Her yıl olduğu gibi Kurucu Genel Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, Şehit Şefimiz Zeki Gülyiyen için hiç kimseyi yanına davet etmeden bugün 7 Ocak 2022 tarihinde TR saati ile 10:00’da saygı duruşunda bulunacaktır.

Gökmen Sözen'in 8 Ocak 2009 tarihli ifadeleri: "Atad Başkanı Zeki Gülyiyen Damaklarda Tattı Doyamadık. Sevgili abim,Ustam,Başkanım Zeki Gülyiyen....Belki de hiç düşünemediğim birşey oldu..Neler neler yapacaktık seninle bizim için gençler için... Seni bir eğitim sevdalısı olarak gördüm belkide hiçbir derneğin yapamadığı kadar gençlere eğitim vermeye çalıştın biricik kardeşin Ahu hanım ile...Bir dernek kurdunuz takdir topladınız sevginle herkesi büyüledin. Kötüde olsan ustana sahip çıktın camia ile el ele gittin... Destek verdin gençlere onlara kucak açtın...Restoranlarını açtın bizlere o lezzetli yemekleri beraber tattık tada tada doyamadık...belki de sana doyamadık..Seni şimdiden özledik her zaman yanımızdasın ustam bunu sadece ben demiyorum tüm camia yüreğinden söylüyor. Belki de şuan bunu hissediyorsun...

MEKANIN CENNET OLSUN BAŞKAN !

NOT: Sevgili Federasyon ve Dernek başkanlarıma, Antalya Uluslararası Altın kep Uluslararası Aşçılar yarışmasında ve İstanbul Gastronomi Festivalinde Zeki Gülyiyen için saygı duruşunda bulunulmasını öneriyorum."

(Not: Gökmen Sözen’in ifadelerinde olabilecek olan imla, dilbilgisi veya kelime hataları kendisine aittir. Bunun ile ilgili inceleme ve düzeltme yapılmamıştır.)

TMDH, geçmişten günümüze kadar Türk mutfağına değer katmak isteyen efsane şeflerimize yaşatılmış olan tüm engelleri, zorlukları çok iyi bilmekte ve bunlardan ders almış şekilde istikbale bakmaktadır. TMDH, tarihinden ders almış şekilde önüne çıkartılmış olan bütün engelleri aşarak sahip olduğu değerlerini hep hatırlamaya ve dünyadaki tüm insanlara hatırlatmaya devam etmektedir.

Değerlerimizi hayırla anmaya ve onları her yıl yad ederek gelecek nesillerimiz açısından Türk mutfağı için gerçek örnek teşkil edenleri hep hatırlatmaya, hatırlatmaya ulusal mutfak kültürümüzün istikbali için aralıksız şekilde tüm dünyada sabırla, azimle ve kararlılıkla devam edeceğiz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyrulur

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

GENEL SEKRETERLİK

sözcü.jpeg

ARŞİV-2021 

ARŞİV-I (7 OCAK)

ARŞİV-II (TMDH İLAN)

ARŞİV-III (15 OCAK)

TBMM'NİN DEĞERLİ ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDERİZ

GÖKMEN SÖZEN'E KINAMA DUYURUSU

PİYASADAN ADAM SİLME ŞEBEKESİNİN KONTROLÜNDEKİ TAKİYYECİ GÖKMEN SÖZEN

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo