TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT NİŞANI SAYIN HÜLYA EROL'A TEVCİH EDİLMİŞTİR

İNFO: For English explanations of awards and medal of merit, please download additional PDF files from the bottom section.

  

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT NİŞANI TEVCİH TÖRENİ VE TÜRK MUTFAĞI ÖZEL ÖDÜLLERİ TÖRENİ

Dünya Türk Mutfağı Akademisi tarafından kadim mutfak kültürü değerlerimize liyakat ile bağlı olarak fedakârlık, fayda, başarı dolu çalışmaları bulunanlara verilen ve tüm dünyada ulusal mutfak kültürümüzle ilgili olarak Türk mutfak sanatları alanında en üst rütbeyle birlikte onursal bir makamı da temsil etmekte olan Türk mutfağı liyakat nişanı; Kurucu Genel Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen tarafından Türk mutfağının annesi unvanlı Sayın Hülya Erol’a tevcih edildi.

Türk Mutfağının Annesi Sayın Hülya Erol şeref defterimize şu duygu ve düşüncelerini yazarak imzalamıştır;

“Türk mutfağının dirilişi için düzenlenen üstün hizmet liyakat madalyası takdim töreninde taltif edilen beratı ve efsane şefler rahmetli Aydın YILMAZ ve rahmetli Zeki GÜLYİYEN özel ödüllerini almaktan dolayı onurluyum, gururluyum.

Yarım yüzyıldır Türk mutfağı için yapmış olduğum çalışmalarıma daha çok çalışarak daha fazla yazılı ve görsel eserler ortaya çıkarmaya devam edeceğimi belirtir, Türk mutfağının üstün hizmet liyakat madalyasını gururla taşıyacağımı bilgilerinize sunarım.

Siz gençlere bu vatanı emanet eden büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yoldan yürüdüğünüz için Türk mutfağına, kadim kültür değerlerine, korkusuzca doğruları haykırdığınız için kutluyorum.” Türk Mutfağının Annesi Hülya Duranoğlu Erol-İSTANBUL (7-15 Ocak 2022)

Sayın Hülya Erol için Türk Mutfağı Likyak Madalyası Berat’ında Şu İfadelere Yer Verilmiştir;

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT MADALYASI BERATI

Ulusal mutfak kültürümüzü kendi kişisel menfaatlerinden önde tutarak mutfak sanatlarımızın kadim değerlerine liyakat ile bağlı bir şekilde uzun yıllardır fedakârlık, başarı ve fayda dolu tüm çalışmaları dolayısıyla Türk mutfağı, Sayın Hülya Erol hanımefendiye minnettardır.

Türk mutfağını tüm dünyada temsil eden Türk aşçıları ve şefleri Sayın Hülya Erol’un fedakârlık, feragat, fayda ve başarı dolu tüm çalışmalarını takdir etmektedir.

Sayın Hülya Erol’un ulusal mutfağımıza yüksek saygınlık ve itibar kazandırma yolundaki tüm gayretlerini Türk mutfağı memnuniyetle karşılamaktadır.

Binlerce yıllık geçmişe sahip olan kadim Türk mutfak kültürümüzü ve kültürümüzün tüm geleneklerini gelecek nesillere aslına en uygun şekilde aktarılması adına fedakârlık, feragat, fayda ve başarı dolu önemli çalışmaları dolayısıyla 26 Ağustos 2021 tarihli 30 sayılı karar bildirisi ile Sayın Hülya Erol hanımefendiye Türk mutfağına yapmış olduğu üstün hizmetlerinden ötürü liyakat madalyası taltif ve tevcih edilmesi uygun görülmüştür.

Bu liyakat madalyası ile beraber Sayın Hülya Erol hanımefendiye tüm dünyada DÜNYA TÜRK MUTFAĞI AKADEMİSİ tarafından ‘Türk Mutfağının Annesi’ unvanı verilmiştir.

Bu yüksek ayrıcalığı bulunan onursal makamla birlikte Türk mutfağı liyakat madalyasını Sayın Hülya Erol’un ilelebet korumasını temenni ederiz.

 

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT NİŞANI TEVCİH TÖRENİ

VE

TÜRK MUTFAĞI ÖZEL ÖDÜLLERİ TÖRENİ

SONUÇ BİLDİRGESİ

WTCA ile birlikte TMDH, tüm dünyada ulusal mutfak kültürümüze gerçek anlamda üstün hizmetleri bulunanları ve silinmek istenmiş olan Onursal Başkanımız Zeki Gülyiyen şefimizden bizlere emanet bırakılan Türk mutfağı davası için çok önemli mücadeleler vererek kadim mutfak sanatları kültürümüze yakışır şekilde ilkeli bir anlayışla Türk mutfağına saygınlık ve değer katanları onurlandırmaya her zaman en adil şekilde değerlendirmeler yapmış olarak azimle, kararlılıkla devam edecektir.

Dünya Üzerindeki Tüm Çevrelere Saygıyla Duyurulur

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

SAYI:30 / KONU: HÜLYA EROL - TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT MADALYASI

LİYAKAT NİŞANI

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT MADALYASI NEDİR TÜM AYRINTILARI

TMDH ÖZEL ÖDÜLÜ

AYDIN YILMAZ ÖZEL ÖDÜLÜ

ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜ

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo