ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜNE SAYIN HÜLYA EROL LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR - Türk Mutfağı Hareketi

ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜNE SAYIN HÜLYA EROL LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

İNFO: For English explanations of awards and medal of merit, please download additional PDF files from the bottom section.

 

ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜNE SAYIN HÜLYA EROL LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR

 

Türk mutfağının annesi unvanlı Türk halk mutfağı araştırmacısı, tatbilir-kitap yazarı Sayın Hülya Erol aşağıda yer verilen hususlardan ötürü Zeki Gülyiyen Özel Ödülüne layık görülmüştür.

Zeki Gülyiyen Özel Ödülünde Türk Mutfağının Annesi Sayın Hülya Erol için Şu İfadelere Yer Verilmiştir;

ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜ

Türk mutfağının efsane şehit şefi Zeki Gülyiyen ustamızın fikirsel mirasının ve manevi hatıralarının korunması yönünde kendisinin Türk mutfak sanatları alanında Türk aşçıları için göstermiş olduğu hedeflere uygun olarak Türk mutfağına kazandırdığı önemli görsel & yazılı eserlerinden ötürü Sayın Hülya Erol, DÜNYA TÜRK MUTFAĞI AKADEMİSİ tarafından ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜNE layık görülmüştür.

Türk Mutfağının Annesi Sayın Hülya Erol şeref defterimize şu duygu ve düşüncelerini yazarak imzalamıştır;

“Türk mutfağının dirilişi için düzenlenen üstün hizmet liyakat madalyası takdim töreninde taltif edilen beratı ve efsane şefler rahmetli Aydın YILMAZ ve rahmetli Zeki GÜLYİYEN özel ödüllerini almaktan dolayı onurluyum, gururluyum.

Yarım yüzyıldır Türk mutfağı için yapmış olduğum çalışmalarıma daha çok çalışarak daha fazla yazılı ve görsel eserler ortaya çıkarmaya devam edeceğimi belirtir, Türk mutfağının üstün hizmet liyakat madalyasını gururla taşıyacağımı bilgilerinize sunarım.

Siz gençlere bu vatanı emanet eden büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açtığı yoldan yürüdüğünüz için Türk mutfağına, kadim kültür değerlerine, korkusuzca doğruları haykırdığınız için kutluyorum.” Türk Mutfağının Annesi Hülya Duranoğlu Erol-İSTANBUL (7-15 Ocak 2022)

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT NİŞANI TEVCİH TÖRENİ

VE

TÜRK MUTFAĞI ÖZEL ÖDÜLLERİ TÖRENİ

SONUÇ BİLDİRGESİ

WTCA ile birlikte TMDH, tüm dünyada ulusal mutfak kültürümüze gerçek anlamda üstün hizmetleri bulunanları ve silinmek istenmiş olan Onursal Başkanımız Zeki Gülyiyen şefimizden bizlere emanet bırakılan Türk mutfağı davası için çok önemli mücadeleler vererek kadim mutfak sanatları kültürümüze yakışır şekilde ilkeli bir anlayışla Türk mutfağına saygınlık ve değer katanları onurlandırmaya her zaman en adil şekilde değerlendirmeler yapmış olarak azimle, kararlılıkla devam edecektir.

Dünya Üzerindeki Tüm Çevrelere Saygıyla Duyurulur

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN BAĞLANTILAR

SAYI:30 / KONU: HÜLYA EROL - TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT MADALYASI

LİYAKAT NİŞANI

TÜRK MUTFAĞI LİYAKAT MADALYASI NEDİR TÜM AYRINTILARI

TMDH ÖZEL ÖDÜLÜ

AYDIN YILMAZ ÖZEL ÖDÜLÜ

ZEKİ GÜLYİYEN ÖZEL ÖDÜLÜ

Ek Dosyaları İndir

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo