18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ - Türk Mutfağı Hareketi

18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ

"ONLAR TÜRK MUTFAĞINI DA KORUMUŞ OLAN KAHRAMANLAR"

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Çanakkale destanını anlatan ‘Çanakkale 1915’ filminin görüntülerden oluşturarak derlediğimiz videonun sonunda “Çanakkale Geçilseydi, Ne Olurdu?” sorusunun cevabını Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın anlatımıyla izleyebilirsiniz.

Dünya Türk Mutfağı Akademisi ve Türk Mutfağı Diriliş Hareketi, tarihimizdeki önemli dönüm noktalarını Türk Mutfağı açısından da analiz ederek çalışmalar oluşturmaktadır. Bilimsel Tarihi verilere dayanarak oluşturduğunuz analiz ve değerlendirmelerimiz 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferimizin Türk Mutfağı ve İstanbul Türk yemeklerimiz açısından da çok büyük bir önem arz ettiğini bizlere göstermektedir.

Türk mutfağının önemli yemekleri açısından da büyük öneme sahip olan sayısız zaferlerimiz gibi Çanakkale Zaferinin kazanılmasında da önemli emekleri bulunanlara ve Çanakkale’yi geçilmez yapmış olanlara minnettarız.

Çanakkale Zaferinin 107’inci yıl dönümü dolayısıyla kurucu başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen paylaştığı mesajda tarihimizdeki önemli zaferler gibi Çanakkale Destanının Türk mutfağı açısından önemine değinerek şunları belirtmiştir;

“Çanakkale’yi, Anadolu’yu ve yüzlerce-binlerce yıllık Türk yurtlarını kendilerine ilhak etmek için işgale gelmiş düşmanlara savaş meydanlarını geçilmez kılmış olan kahraman atalarımız; onlar Türk mutfağının yemeklerinin ve ulusal mutfak kültürümüzün işgal edilmesini de engellemişlerdir. Onlar vatanları gibi Türk mutfağını da korumuşlardır. Onlar vatanlarını müdafaa etmiş olmalarının yanı sıra aynı zamanda Türk mutfağını da korumuş olan kahramanlarımızdır. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü vesilesiyle bu önemli destanın yazılmasında ve zaferin kazanılmasında çok büyük katkıları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet, makamları âli, ruhları şâd olsun…”

-Tolgahan Gülyiyen

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Destanıyla ilgili bazı sözleri;

“Benimle beraber burada muharebe eden bütün askerler kesin olarak bilmelidir ki bize verilen namus görevini eksiksiz yapmak için bir adım geri gitmek yoktur. Uyku, dinlenme aramanın, bu dinlen­meden yalnız bizim değil, bütün milletimizin sonsuza kadar mahrum kalmasına sebep olacağını hepinize hatırlatırım.”
-Mustafa Kemal Atatürk
“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muhare­belerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”
-Mustafa Kemal Atatürk

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

KONUYLA İLGİLİ OLABİLECEK OLAN ARŞİV BAĞLANTILARI

ARŞİV-1

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ ZAFERİ

26-30 AĞUSTOS TÜRKİYE AŞÇILAR BAYRAMI

TÜRK MUTFAĞININ ZAFER BAYRAMI KONULU 9 EYLÜL 2020 ÖZET BİLDİRİ

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo