FİKREN VE MANEN TÜRK MUTFAĞININ EN DEĞERLİ HAFTASININ KRONOLOJİSİ - Türk Mutfağı Hareketi

FİKREN VE MANEN TÜRK MUTFAĞININ EN DEĞERLİ HAFTASININ KRONOLOJİSİ

FİKREN VE MANEN TÜRK MUTFAĞININ EN DEĞERLİ HAFTASININ KRONOLOJİSİ
7-15 Ocak Türk Mutfağının Fikren ve Manen Dünyadaki En Değerli Haftasının Kronolojisi 
Dünya Türk Mutfağı Akademisi, TMDH Arşiv bölümünden 7-15 Ocak haftasının yazılı bir kronolojisinin hazırlanmasını talep etmiştir. Hazırlanmış olan çalışma, Dünya Türk Mutfağı Akademisi tarafından onaylanarak yayımlanmıştır. 
Türk mutfağının ve Türk Aşçılarının fikren ve manen tüm dünyadaki en değerli haftasını özetleyen kronolojisinde yer almış olan gelişmeler günümüze kadar dünya kamuoyu ile hem İngilizce hem de Türkçe olarak paylaşılmıştır.
Çalışma içerisinde yer verilmiş olan açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir;

BİLGİLENDİRME AÇIKLAMASI

TCRM-Türk Mutfağı Diriliş Hareketi ile birlikte WTCA-Dünya Türk Mutfağı Akademisi, sadece Türk mutfağının menfaatlerini düşünerek çalışan ve bu amaçla tüm dünyada Türk mutfağı diyen çevrelerin varlığından memnuniyet duymaktadır.

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, 5 Ekim 2020 tarihinde yazdığı bir makalesine Ne Mutlu Türk Mutfağı Diyene! ismini vermiş ve kendisi Ne Mutlu Türk Mutfağı Diyene konusunu tüm insanlar ve Türk aşçıları için açıklayarak Ne Mutlu Türk Mutfağı Diyene! Demiştir.

TMDH ile birlikte Dünya Türk Mutfağı Akademisi, fikren ve manen Türk mutfağının ve Türk aşçılarının en önemli haftası olan 7-15 Ocak Türk Mutfağının Efsane Şeflerini Anma Haftasıyla ilgili yapmış olduğu etkinliklerin yanı sıra; geçmişten günümüze kadar İngilizce-Türkçe olarak içeriklerde yer verilmiş olan açıklamaları yapmış ve bunları yerli-yabancı birçok platformda dünya kamuoyu ile paylaşmıştır.

 

Çalışmayı Türkçe PDF olarak indirmek için: Lütfen Buraya Tıklayınız
Çalışmayı İngilizce PDF olarak indirmek için: Lütfen Buraya Tıklayınız
Çalışmayı sitemiz üzerinden Türkçe olarak okumak için: Lütfen Buraya Tıklayınız
Çalışmayı sitemiz üzerinden İngilizce olarak okumak için: Lütfen Buraya Tıklayınız
Çalışmanın videosunu izlemek için: Lütfen Buraya Tıklayınız
5 Aralık 2019: Kullanmış olduğumuz söz öbekleri (hashtaglar):
#weekofturkishchefs #weekofturkishcuisine #turkishcuisineweek #turkseflerininhaftasi #turkascilarininhaftasi #turkmutfagininhaftasi #türkmutfağıhaftası #efsaneşeflerianmahaftası #efsaneseflerianmahaftası

INFORMATION DISCLOSURE BY TCRM AND WTCA

Together with the TCRM-Turkish Cuisine Resurrection Movement, WTCA-World Turkish Cuisine Academy is pleased with the existence of people that only work with the interests of Turkish cuisine and for this purpose say Turkish cuisine all over the world.

Our Founding President, Tolgahan Gülyiyen, wrote an article on October 5, 2020, How Happy is the One Who says Turkish Cuisine! He gave that name to his article and explained the subject of how happy is the One Who says Turkish Cuisine for all people and Turkish cooks, chefs. "How Happy is the One Who Says Turkish Cuisine!" He said.

7-15 January Turkish Cuisine's Legendary Chefs Memorial Week, which is the most important week of Turkish cuisine and Turkish cooks-chefs, intellectually and spiritually: In addition to the events held by the World Turkish Cuisine Academy together with TCRM, have made the explanations included in the content in English-Turkish from the past to the present and shared them with the world public on many domestic and foreign platforms.

7-15_Ocak_Kronoloji_IMG-2578-daIMG-2569.JPG 7-15_Ocak_Kronoloji_IMG-2578dsadIMG-2568.JPG

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo