DÜNYADAKİ MUTFAK KÜLTÜRLERİ BİRDEN BÜYÜKTÜR - Türk Mutfağı Hareketi

DÜNYADAKİ MUTFAK KÜLTÜRLERİ BİRDEN BÜYÜKTÜR

DÜNYADAKİ MUTFAK KÜLTÜRLERİ BİRDEN BÜYÜKTÜR

DÜNYADAKİ MUTFAK KÜLTÜRLERİ (BİR) 1’DEN BÜYÜKTÜR

“Gerçek bir burjuva devrimi olmamış ülkemizde. Kent soylusu yetişmemiş. Şarapla bütünleşmeden Türk mutfağı dünyada söz sahibi olamaz.” demiş olan Sayın Vedat Milor'ün sözlerini Kurcu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen farklı konu başlıkları altında gözlem, tecrübe ve analizlere dayalı olarak örneklerle derinlemesine değerlendirdi.

Sayın Tolgahan Gülyiyen, 10 Kasım'da yayınlanmış olan çalışmasının içerisinde farklı alanlarda birbiriyle ilişkili birçok konuya değinerek "Dünyadaki mutfak kültürleri birden büyüktür" ifadesine de kapsamlı tespitlere dayalı olan açıklamalarıyla birlikte çalışması içerisinde yer verdi.

Dünya mutfakları, Maydan restoran, şarap ve Yunan mutfağı gibi konuları da örneklerle değerlendirmiş olan Sayın Gülyiyen, "Yunan, Hint, Çin, İtalyan, Arap, Japon Mutfakları Burjuva Mutfakları Mıdır? Köylüyü milletin efendisi yapan devrimler yerine Sayın Milor nasıl bir burjuva devrimini arzularlardı? Michelin müfettişlerine mistik bir hava katmak neden mantıklı olandır? Gerçek sorunumuz hijyen veya şaraba indirgenebilecek sorunlar mı?" gibi soruları sorarak detaylı şekilde cevaplandırdı.

Çalışmayı okumak için: Lütfen Buraya Tıklayınız

Çalışmayı PDF olarak indirmek için: Lütfen Buraya Tıklayınız

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo