TURKISH - TÜRK'Ü NİYE ÇIKARTTINIZ ZEKİ AÇIKÖZ? DİYE SORDU - Türk Mutfağı Hareketi

TURKISH - TÜRK'Ü NİYE ÇIKARTTINIZ ZEKİ AÇIKÖZ? DİYE SORDU

TURKISH - TÜRK'Ü NİYE ÇIKARTTINIZ ZEKİ AÇIKÖZ? DİYE SORDU

TMDH BİLGİ NOTU: Sayın Tolgahan Gülyiyen, Zeki Açıköz'e hitaben bir açık mektup yazarak paylaşmıştır. Mektup, TAFED'in internet sitesinde verilen e-postaya gönderilmiştir. Adrese iletim sağlanamamış ve hata bildirimi alınmıştır. Hata bildirimine dair görsele mektubun 3'üncü sayfasında yer verilmiştir.

Açık mektubu okumak için: Lütfen Buraya Tıklayınız

TURKISH - TÜRK'Ü NİYE ÇIKARTTINIZ ZEKİ AÇIKÖZ

Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen, TAFED Başkanı Zeki Açıköz'ü sosyal medyadan etiketleyerek TAFED logosundan Türk-Turkish kelimesinin neden çıkartılmış olduğunu sordu.

Kendisi paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Zeki Açıköz Turkish kelimesini yani Türk’ü o logodan niye kaldırdınız? ! #Türkiye #Aşçılar Federasyonu'nun İngilizcesi Turkish Culinary Federation idi. Tıpkı American Culinary Federation örneği gibi… Eğer İngilizcesi: “Culinary Federation of Turkey” olsa idi; o zaman “Turkey”yerine Türkiye olması doğru olurdu. Ama Turkish karşılığı Türk’tür. Turkey yerine İngilizce’de de Türkiye diyoruz, demeye özen gösteriyoruz. Çünkü Turkey’in İngilizce'deki anlamı yabancılarda ilk olarak ülke olan Türkiye’yi düşündürmüyordu.

Görselleri inceleyip düşünmenizi öneriyorum. TAFED’in başındaki zat #zekiaçıköz kadar Türk mutfağına ve Türk aşçılığına zarar veren başka kimse var mıdır? Vardır. Ama Türk mutfağına ve aşçılarımıza büyük zararlar verenlerin arasında ilk sıralarda o gelir.

Zeki Aciköz Mengen’e ve değerlerimize katkı sağlamak yerine onları unutturup silmeye çalışarak vefadan bile bahseder. Şimdiye kadar gençlere kimleri örnek gösterdin diye sorsanız. Micheal Jordan der, dedi! Mesleğimizdeki değerler deseniz: Belki İnter Milan, Paris St. Germain der.

American Culinary Federation: Türkçesi: Amerikan Mutfak Federasyonu diye çevrilebilir. Türk yerine Türkiyeli diyenlerin, Türk mutfağı yerine Türkiye mutfağı demeye çalışanların ya dünyadan haberleri yoktur ya da niyetleri çok farklıdır. Onların söylediği gibi bir dünya yok!"

-Tolgahan Gülyiyen

IMG-7373IMG-7372türk_kelimesi_kaldırılmış-tafed2023-67584902141.JPG

 

TÜRK MUTFAĞI HAREKETİ


tmdh_logA.png

ARŞİV-1: https://www.tmdh.net/makaleler/item/480-turkiye-nin-mutfagina-turk-mutfagi-denir.html

Ek Dosyaları İndir

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo