< < TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU - Türk Mutfağı Hareketi

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

TÜRKİYE VE AŞÇILAR TEK YÜREK OLDU

Türkiye’de meydana gelmiş olan ve 10 ili etkilemiş olan depremin ağır yaraları birlik, beraberlik ve yardımlaşmayla sarılmaya çalışılıyor.

Türk halkı, tarihindeki sayısız örnekte olduğu gibi bugün yine birlik ve beraberlik örneği göstererek afet bölgesine elinden gelen yardımları ulaştırabilmek adına çabalar harcamaya devam ediyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren Türk aşçıları ve aşçılık STK’ları da kendi imkanları çerçevesinde seferber olarak yetkililerle birlikte dayanışma içerisinde bölgedeki insanlar için mutfaklarda ellerinden geldiğince görevler üstleniyorlar.  

Türkiye’de sektörde tanınan ve kendi imkanlarıyla mümkün olan en kısa sürede seferber olarak yetkililerle birlikte afetten etkilenen bölgedeki insanların yemek ihtiyaçlarını karşılamak adına çabalar harcayanlar arasında Aşçılar Derneği, Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu gibi STK’ların öne çıktığı gözlemlendi.

Türkiye’de faaliyet gösteren tanınmış girişimci şef aşçılar da yine kendi imkanlarıyla yetkililerle birlikte seferber olarak afet bölgesindeki insanların yemek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çabalar harcıyorlar. Afetten sonra mümkün olan en kısa sürede yardımlarıyla seferber olan şef aşçılar ve sektördeki girişimciler arasında Burak Özdemir, Yunus Emre Akkor, Ömür Akkor, Ebru Baybara Demir, Umut Karakuş, Ali Ronay, Türev Uludağ, Serkan Aksoy, Kübra Yüzüncüyıl ve Murat Deniz Temel gibi isimlerin öne çıktığı gözlemlendi.

Deprem_2023232378594032023.JPG

Dünyaca tanınmış olan ve bir yabancı şef olarak dünya genelinde Türk mutfağına çok önemli katkıları bulunan İspanyol şef Jose Andres de yaptığı bir paylaşımda şunları paylaştı.

" @WCKitchen Adana'ya indik ve gece 3:00'te 150 kişi ile bir barınağa kebap dağıtmaya gittik ve yemek yapmasına yardımcı olacağımız diğer tüm barınakları görmek için belediye başkanının ofisine gidiyoruz! Ardından da yemek operasyonlarına başlamak için Hatay'a… #ChefsForTurkiye " (7 Şub 2023)

 

TÜRK MUTFAĞI HAREKETİ


tmdh_logA.png

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo