SENİN DERDİN NE DİYE SORDULAR - Türk Mutfağı Hareketi

SENİN DERDİN NE DİYE SORDULAR

"Senin derdin ne dostum?" DEDİLER.

Sosyal medyada dikkat çeken özgürce yazı ve paylaşımlar yapan Tolgahan Gülyiyen'e bir instagram kullanıcısı "Senin derdin ne dostum?" diye sordu. Liderimiz "Derdimiz DAVAMIZ TÜRK MUTFAĞI" diye yanıtladı.

"o zaman yemek tarifi ver hiç yemek tarifi yok"

Kendisine "o zaman yemek tarifi ver hiç yemek tarifi yok"diyen sosyal medya kullanıcısına cevap olarak "İstediğiniz tarifi lütfen söyleyiniz vidyosu ile adresinize yollayalım. Yok eğer istediğiniz Türk mutfağının yücelmesi ise o zaman sitemizi ziyaret ediniz ve okumayı seviyorsanız okuyunuz" diye yanıt verdi.

"Peki o zaman Cumhuriyet ne oluyor?"

Sosyal medya da TMDH-Aşçılık ve Mutfak Sanatları Cumhuriyeti kavramını ortaya atan Liderimize yönelen bu soruya kendileri şöyle yanıt verdi. "Lütfen sizde Fenerbahçe taraftarımıza bakınız. Buradaki Cumhuriyet kavramı manevi bir anlamdır. "BİZ-BİRLİK OLMAK" demek içindir. Birlik içindir. Farklı yerlere çekmek isteyen elbette çekecektir ancak Türk mutfağı için BİZ demek anlamında ortaya atılmıştır."

"Peki arkadaşım. Ama o siren çalarak saygı duruşu falan çok garip durumlar normal gelmiyor bana. En azından bunuda söyleyeyim ve yorumlarımı sileyim ki insanları da etkilemeyeyim. Belki de ben yanılıyorumdur."

7-Ocakta tek başına kimseyi yanına almadan ve hiç kimseyi davet etmeden, babası için saygı duruşunda bulunan Tolgahan Gülyiyen gelen bu soruyu şöyle yanıtladı. "Lütfen aklınızdaki her soruyu sorunuz. Makul ve haklı açıklamalarımızı paylaşımlarda da görürsünüz zaten. 11 yıl önce saygı duruşuna çağıran kişi Gökmen Sözen. Aslında onun ne yazdığını Tmdh harketi sayfasında bulabilirsiniz. Buradaki amacımız o gün gösteriş için saygı duruşuna çağıranlara, yapmayacakları konuda gösteriş yapmaması manasında bir selzeniştir. Yoksa elbette ki Rahmetli Zeki Gülyiyen'in Türk mutfağı davası adına yaptıkları saygı duruşunu gerektirmese bu kişide önermezdi. Mantıkende önerdiğin şeyi ilk kendin yapmalısın yoksa gösteriş ve takiye olur üstat."

 

Gökmen Sözen 11 yıl önce 8-OCAK-2009'da ne demişti. Ve Tolgahan Gülyiyen'in bu fikirlerini 30.Ağustos.2019'dan bu yana sosyal medya hesaplarında duyduktan bir süre sonra bu açıklamasının olduğu kendi sitesindeki bağlantıya neden ulaşılamamıştı ?

Gökmen Sözen'in ifadeleri: "Atad Başkanı Zeki Gülyiyen Damaklarda Tattı Doyamadık. Sevgili abim,Ustam,Başkanım Zeki Gülyiyen....Belki de hiç düşünemediğim birşey oldu..Neler neler yapacaktık seninle bizim için gençler için... Seni bir eğitim sevdalısı olarak gördüm belkide hiçbir derneğin yapamadığı kadar gençlere eğitim vermeye çalıştın biricik kardeşin Ahu hanım ile...Bir dernek kurdunuz takdir topladınız sevginle herkesi büyüledin. Kötüde olsan ustana sahip çıktın camia ile el ele gittin... Destek verdin gençlere onlara kucak açtın...Restoranlarını açtın bizlere o lezzetli yemekleri beraber tattık tada tada doyamadık...belki de sana doyamadık..Seni şimdiden özledik her zaman yanımızdasın ustam bunu sadece ben demiyorum tüm camia yüreğinden söylüyor. Belki de şuan bunu hissediyorsun...

MEKANIN CENNET OLSUN BAŞKAN !

NOT: Sevgili Federasyon ve Dernek başkanlarıma, Antalya Uluslararası Altın kep Uluslararası Aşçılar yarışmasında ve İstanbul Gastronomi Festivalinde Zeki Gülyiyen için saygı duruşunda bulunulmasını öneriyorum.

 

Tüm bu ifadeler hakkında Liderimiz Tolgahan Gülyiyen fikirlerini daha öncede belirtmişlerdi. Zaten bir süre sonra ulaşılamayan bu yazı tarafımızdan görsel olarakta arşivlenmiştir. Bu görsele foodinlife sitesinde rahatlıkla ulaşılabilirken birden bire ulaşılamamış olmasını manidar karşılıyoruz. Bu konudaki kurumsal fikrimizi duyurular kısmında belirttik.

Tolgahan Gülyiyen 11 yıl önce böyle söyleyenler ama aslında bambaşka olanların çok iyi farkındayız dedi. Zeki Gülyiyen için bu kişinin yazdıklarının azı vardır çoğu yoktur. Elbette ki mantık tüm camiyayı saygı duruşuna davet eden birisinin neden böyle bir daveti yaptığını sorgular. Bu sorgulama sonucuda Zeki Gülyiyen'in kutsal davam dediği Türk mutfağı adına karşılıksız yaptıklarına ulaşırız. İşte o yüzden Zeki Gülyiyen saygı duruşunu hak ediyor fikrini bizde savunuyoruz. Ancak bu fikri önerip ortaya atan kişi ve kişilerin ilk olarak yapması gerekirdi. Eğer bunu yapmamışlarsa veya tüm yazdıklarını unutmuş ve unutturtmak istemişlerse orada başka sorularda geliyor insanın aklına diye düşünüyoruz. İşte tamda bu yüzden Sayın Tolgahan Gülyiyen kendi arkadaşları 7-OCAK-2020'de onun yanında, onunla beraber saygı duruşunda bulunmak isteseler bile kendisi "-Bu gün siz beni izleyin ben tek başıma saygı duruşuna duracağım.Siz geride durunuz..." demiştir. Ve bunuda bu konuda gösteriş amaçlı davetlerde bulunanlara, önerilerde bulunan ama yapmayanlara bir selzeniş ve tepki olarak yaptığını dile getirmiştir.

Tolgahan Gülyiyen tamda bu nedenlerden ötürü şöyle bir açıklamada bulundu. "Onların Zeki Gülyiyen hakkında azı olan ancak fazlası olmayan tüm açıklamalarını, biz kendi sükse ve çıkarları için riya, gösteriş ve takiye olduğunu düşünüyoruz. İşte bu yüzden her yıl 7-OCAK-2020'de silmekte çok mahir olanlar için ben tek başıma hiç kimseyi davet etmeden saygı duruşunda bulunacağım. Biz asla silmek için çalışmadık aksine silmekte çok çabalayanlara inat diriltmek, hakkı savunmak için, bir olmak, diri olmak, birlik olmak için çabaladık ve çalıştık. İşte bu duruşta bir anlamda bu anlayışı olanların tümüne bir tepki niteliğindedir. Elbette bunuda başka yöne çekmek isteyenler olacaktır ancak tüm bunları okuyarak anlayanlara mantıkta gerçeği gösterecektir."

Söz konusu sosyal medya kullanıcısının kendi ifadesinde olduğu gibi bizler bize tepki tarzında dahi soru soranlara haklı ve makul açıklamalarımızı yapıyoruz. Sayın Tolgahan Gülyiyen'de asla bu konuda tepki veren birisi değildir. O yüzden "lütfen aklınızdaki her soruyu sorunuz" demiştir. Ve bizzat cevaplamıştır. Biz asla fikir ve ifade silmiyoruz. Bu konularda Vedat Milor'de Sayın Tolgahan Gülyiyen ile ilgili konularda karşılıklı fikirlerini konuşurken kendisi tüm ifade ve yorumları sosyal medyadan bizzat silmişlerdi. Ancak onun da sildikleri diyaloglar sitemizde arşiv olarak bulunmaktadır. Güya diyalog ve fikre önem verir gibi görünenlerin bu yanlı tutumları bizi düşündürtmektedir.  Hiç bir zaman silen taraf olmadık olmayacağız. Türk mutfağını yüceltmek adına saygı çerçevesinde her türlü fikirin konuşulmasını, herkesin fikrine saygı duyularak önem verilmesini ve gerçek manada ifade özgürlüğünü savunuyoruz. İşte bu  duruşumuz yüzden çok sıkıntılar çekmiş ve bedeller ödemiş olsak bile bu duruşumuzdan tüm yaşamımız boyunca asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz.

DİPNOT: GÖRSELDEKİ SOSYAL MEDYA KULLANICISININ ARALARDA SORDUĞU VE LİDERİMİZİN CEVAP VERDİĞİ SORULARI KENDİSİ, KENDİ MESAJINDA İFADE ETTİĞİ ÜZERE KENDİSİ TARAFINDAN SİLMİŞTİR.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo