YOLUMUZ UZUN VE ZAHMETLİDİR - Türk Mutfağı Hareketi

YOLUMUZ UZUN VE ZAHMETLİDİR

Sayın Tolgahan Gülyiyen yazılı ve sözlü bir açıklama yayınlayarak 7/15-Ocak haftasını değerlendirdi. Geleceğe dair fikirlerini paylaştı. "Yolumuz uzun ve zahmetlidir. Yolumuza bizler hep gül döktük ama bu yolda dikenlerde vardır. Yolumuza her türlü engeli çıkartmak isteyenlerin hepsini çok iyi idrak ettik ve hepsinin çok iyi farkındayız. Yine de tüm bunlara rağmen geleceğe umutla bakıyoruz." dedi.

 

HAFTA BİTTİ İŞİMİZ BİTTİ Mİ ?

Tabi ki hafta bitti işimiz bitti diye bir anlayışımız asla olamaz. Biz bütün bir yıl asla bu haftayı bekleyecek değiliz. Bu zaten herkes için bir farkındalık olması açısından çok önemli bir haftadır. Bu bizim değil herkesin haftasıdır. Bu herkesin gerçek değerleri her zaman hatırlaması açısından hem bu gün, hemde gelecekte gerçekten çok büyük anlam ifade eden bir haftadır. Bu gerçek değerleri sadece işlerine geldiğinde kendi çıkarları için hatırlamak yerine onları her yıl hatırlamak ve herkese örnek göstermek açısından çok önemlidir.

Biz Türk mutfağının gerçek efsane şeflerinin herkesin zihninde dirilterek her yıl anılması gerektiğini her zaman savunduk ve savunuyoruz. Çünkü her zaman demişimdir, onların paul bocuse'u var ise bizimde Aydın Zeki Yılmaz Gülyiyenlerimiz var. Biz, bizlere gerçekten vizyon katan "BİZ" diyerek geliştirme çabasında olmuş, ancak hep engellenmek istenerek sürekli zorluklara ve sıkıntılara maruz bırakılmış olan Türkiye'nin en önemli ve vizyon sahibi şeflerini her anlamda tüm Dünya'ya tanıtacağız,onları herkese örnek göstereceğiz.

Bunu yaparken de sektörde herkesin çok iyi bildiği, bizleri bu en doğal haklarımızdan mahrum etmek istemiş olanları ve onların "hep ben" diyen zihniyetini asla unutmadan bunu yapacağız. Çünkü silmek, oturdukları yerlerde sadece oturarak gösteriş peşinde koşmak, iyi işler yapma gayretinde olanlara bela okumak ve daha nice zorbalıklar onların işidir. Diriltmek, hatırlamak, gelecek nesillere örnek göstererek bizlere değer katanlar için hayır duaları okutarak hayır ile yad etmek ise bizlerin işidir.

BİZLER YİNE MUTFAKLARDA OLACAĞIZ

Bizler yine araştıracağız, okuyacağız ve düşüneceğiz.  Bizler yine mutfaklarda olacağız. Üstümüzde ki üniformayı yine ıslatacağız. Belki birçoğunun kaçmakta olduğu o stresli ortamlarda  çalışacağız, çalışmaya devam edeceğiz. Ve alın terimiz ile geldiğimiz noktalara geleceğiz. Ama her zaman mutfak sanatlarında kendimize özgü bir sitili ortaya koymanın, herkesin kendisine özgü bir karakter oluşturmasının yollarını araştırmaya devam edeceğiz. Tüm bunları ve daha fazla hayırlı işleri her zaman teşvik edeceğiz. 

NASIL Kİ HER DÖVÜŞ SANATLARI USTASININ BİR SİTİLİ VAR İSE, BENİMDE KENDİME ÖZGÜ OLUŞTURDUĞUM SİTİL BUDUR.

Tabi sitemizde gezenler ortaya koymuş olduğumuzun ne olduğunu kavramaya çalışıyorlar diye düşünüyoruz. Bu bir mutfak sanatları öğretisidir. Nasıl ki her dövüş sanatları ustasının bir sitili var ise, benimde kendime özgü oluşturduğum sitil budur. Ben bu sitili gerçekten Türk mutfağının mihenk taşı olarak görmekteyim. Öyle ki efsane ustalarımızdan gelen bayrağın üzerine koyarak oluşturduğum bir öğretidir. Zeki Gülyiyen ustamızın öğretisi gibi.  Zeki Gülyiyen ustamızın yazdığı, onun fikir ve değerlerine göre oluşturduğum bir öğretidir.

Bunu da bütün Dünya ile, herkes ile paylaşmaktan onur ve gurur duyuyorum.

BİZİM VİZYONUMUZ VE MİSYONUMUZ GENİŞTİR. "BİZ" DİYENLERİN ÖNÜNÜN AÇILMASINI İSTİYORUZ.

Herkes ile Türk mutfağı için konuşmaya ve çalışmaya hazırız. "Biz" diyenlerin önünün açılmasını istiyoruz. Her fikre saygılıyız. Her fikrin açık açık konuşulmasını istiyoruz. İsteyen bizlere de her konuda yazabilir. Kendisini ifade etmek isteyen her konuda ifade edebilir. Biz her konuda her fikre açığız. O yüzden hiç bir şekilde fikirlerin sansürlenmesini istemedik, istemiyoruz. Geçmişte maruz kaldıklarımız malumdur. Ben herkesin her fikrine saygılıyım. İsteyen istediğini düşünebilir. Saygı çerçevesinde herkes kendi fikrini açıklamalıdır diye düşünüyorum. Bu meslekte yıllarını harcayan herkesin kendini özgürce, sansürlenmeden ifade etmesi gerekir. Ancak bu şekilde her yönlü düşünerek Türk mutfağı için en doğru olanı görebiliriz. İfade özgürlüğü de bunu gerektirir.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

 

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo