SİZİN GİBİ GENÇLERİN İŞİ ZOR DEMİŞLERDİ

Sayın Tolgahan Gülyiyen Üniversite döneminde bölüm hocası olan Sayın Burak Mil'in kendisinde her zaman hatıra olarak yer etmiş bir sözünü paylaştı. O sözü asla unutmam ve unutmadım dedi. O sözün anlamını ilk söylendiği zaman tam anlamamıştım ancak ilerleyen zamanlarda aslında o söz ile ne demek istediğini çok iyi idrak ettim dedi.

 

TOLGAHAN SENİN GİBİ GENÇLERİN İŞİ ZOR, HEM DE ÇOK ZOR!

Babam o zaman daha hayattaydı. Sayın Burak Mil. Kendisi bizden sorumlu Üniversitedeki hocam, mutfak bölümü sorumlu hocasıydı, öğretim görevlisiydi. 

Bana şu sözü söylemişti, “Tolgahan, senin gibi gençlerin işi zor hem de çok zor !"

"-neden hocam" dedim. Kendisi şöyle devam etti. "İdealistsin, yazıp okuyorsun. Okumuş insanlar her zaman bir işletmede 2-3 sene çalıştıktan sonra, o işletmenin başındaki adamı yerinden edebilecek kişilerdir. Çünkü sektörde okumuş insan çok az, sizin gibilere herkes yol açmaz, barındırmak istemez.”  İşte bu sözü anlamam hiç uzun sürmedi. Ancak hocama bana aklımda yer eden bu sözü için her zaman teşekkür ediyorum. Çünkü bu söz; dediği tarzdaki zihniyetlerle nasıl mücadele edilmeli konusunda, beni her zaman düşünmeye ve çalışmaya sevk etmiştir. Kendisine yakın zamanda ulaşarak bu konuda tekrar teşekkürlerimi iletmiş bulunuyorum.

 

TÜRK MUTFAĞI DİRİLİŞ HAREKETİ

tmdh_logA.png

 

 

 

 

logologo3wtca1logo tolgahanzg logo